A fagylalt szerelmesei gyakran télen sem átallnak az édes finomságért nyúlni. Igazi szezonja azonban kétségtelenül tavasztól indul. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján már az átmeneti hónapban igazán melegre számíthatunk, ilyenkor pedig jelentősen szélesebb kínálattal találkozhatunk, és erre vállalkozóként is érdemes figyelmet fordítani.
Alapvetően megváltoztak a fogyasztói preferenciák. Az árak emelkedésével egyidejűleg a fagylalt élmény, aminek az emberek szeretik megadni a módját. Igaz ez a minőségre, az összetevőkre, a különleges ízvilágra, és a mentes finomságok iránti elvárásokra is. Nem véletlen, hogy a mai fagylalt kínálatban szép számmal megtalálhatóak a tejmentes, gluténmentes változatok. Érdemes azokra is gondolni, akik kerülnék a cukor fogyasztását, mégis szívesen hódolnának az édesség élvezetének oltárán. A cukormentes fagylaltok esetében sem kell ma már kompromisszumot kötni, hiszen a kiváló minőségű alapanyagok felhasználásával desszertek és a természet izgalmas ízei varázsolhatók a tölcsérekbe.
Az olasz fagyi rendelés és kiszállítás menete minden profi nagykereskedésnél fontos. Az élelmiszer-biztonsági előírásoknak való megfelelésről talán kár is szót ejteni, mert minden, magára és a jogszabályokra adó cégnél alapnak számít ez. Az ízválaszték magáért beszél. Az olyan klasszikus gyümölcsökből készültek, mint a zöldalma, a citrom, az eper vagy a sárgabarack töretlen népszerűségnek örvendenek. Ugyanakkor egyre nagyobb az érdeklődés a nutellás banán, a meggyes mák, a minőségi belga csokoládé, a zserbó, vagy például a Rákóczi túrós különlegessége iránt.
Az édes, csokis, vagy éppen frissítő gyümölcsös ízek között mindenki rátalálhat aktuális, esetleg örök kedvenceire. A titok az alapanyagok körültekintő megválasztásában és a profizmusban rejlik. Persze az sem mindegy, miként mutat az elkészült fagylalt a tégelyben. Az olasz édesség iránti vágyat gyakran éppen az ízléses körítés adja meg.
A kézműves fagylalt sajátos ízvilágával és megbízható minőségével egyre több rajongót tudhat magáénak. Érdemes tehát úgy összeállítani a kínálatot, hogy abban a mentes étkezés hívei és az édességek rajongói egyaránt megtalálhassák majd számításukat. A megbízható kiszállítás és a kapott színvonallal szembeni bizalom egyaránt lényegesek, rajtuk a fogyasztók elégedettsége, és a jól működő vendéglátás múlhatnak.